Maat kinderschoenen

Vraag: Hoe lang doen kinderen gemiddeld met een maat schoenen?

Antwoord:
Hoe lang kinderen gemiddeld met een maat schoenen doen, is helemaal afhankelijk van hoe snel ze groeien. Dit verschilt natuurlijk per kind. Vaak groeien ze met groeistuipen – zo lopen ze een jaar met dezelfde maat rond en voor je het weet zijn ze ineens twee maten verder!

Een kinderschoenmaat staat gelijk aan 6,6 millimeter. Kinderen tot vier jaar groeien elke 4 maanden gemiddeld 1 maat. Kinderen tussen 4 en 8 jaar hebben ongeveer elke 8 maanden een maatje groter nodig. Tussen de 8 en 10 jaar kunnen ze vaak wel een jaar met een paar schoenen doen, maar vanaf het elfde levensjaar gaat het weer hard en kunnen de kindervoeten soms wel elke 4 maanden een maat gegroeid zijn. Dit zijn slechts gemiddelde waardes, en dan moet je er ook nog rekening mee houden dat meisjes vaak eerder hun groeispurt doormaken dan jongens.

Het is dus vooral een kwestie van zelf goed in de gaten houden of de schoenen nog goed passen.
Het wordt in elk geval aangeraden om bij kinderen tussen de 1 en 3 jaar tenminste elke twee maanden te controleren of de voetjes gegroeid zijn. Vanaf een jaar of vier kun je dit gemiddeld elke 5 maanden controleren. Na verloop van tijd zal je kind het zelf wel aangeven als de schoentjes te krap worden.

Bekijk de baby, jongens en meisjes schoenencollectie op de website van Zoemkids!

Geen opmerkingen: