Zomerse modetrends bij kinderkleding


Kinderen lijken zich steeds meer bewust te raken van hun uiterlijk en raken op steeds vroegere leeftijd geïnteresseerd in mode. Dit wordt gereflecteerd in de trends. Kinderkleding wordt steeds meer ‘fashion-foward’ – we zien de trends voor volwassenen duidelijk terugkomen bij de kindertrends. Vooral de trends voor meisjes zijn meer dan ooit geïnspireerd door damesmode trends en worden steeds vrouwelijker, echter aangepast aan hun lichaamstype, met net even andere kleuren en gewaagde graphics. De vooruitzichten voor de lente- en zomertrends bij kinderkleding zijn zonnig! Levendige kleuren, glimmende metallics, gewaagde patroontjes, hippe versieringen en lakleer zullen het straatbeeld domineren. Ook zien we veel dynamische, door sport geïnspireerde looks voorbij komen.





Overal prints!
We zien heel veel stippen en strepen, maar ook geometrische vormen en bloemenprints bij de kinderkleding voor de zomer. Prints zijn ook niet langer alleen voor meisjes, want we zien ook bij de jongenskleding heel veel gedurfde prints. Bovendien lijkt de modewereld nog steeds onder de betovering van het dierenrijk: luipaard- en tijgerprintjes en eindeloos veel dierenprints met katten, honden en vogels.


Oosterse invloeden
Kinderkledingmerken zoals Geisha waren hier al langer mee bezig, maar de trend lijkt zich nu als een olievlek uit te breiden. Typische Japanse lotusbloemen, traditionele Indische stofjes en Chinese simpliciteit komen allemaal terug in de kinderkleding dit zomerseizoen. 

En verder:

Bijzondere veters in de schoenen kunnen niet opvallend genoeg zijn. En mocht het nu toch een natte zomer worden, dan is er één trend waar we niet onder uit komen: doorzichtige regenjassen! 

Geen opmerkingen: