Kinder ondergoed

Vraag: Waar moet je op letten bij kinderondergoed en wat voor mogelijkheden zijn er allemaal?

Antwoord:
Wat kinderondergoed betreft is niets belangrijker dan dat het comfortabel zit.
Het moet goed passen, het ondergoed mag niet omhoog kruipen, de stoffen mogen de huid niet irriteren en randen mogen niet in de huid snijden. Kinderen kunnen hun ongemak niet altijd even goed in woorden uitdrukken, maar als ouder zijnde moet je in staat zijn om de tekenen te zien. Als je kinderen aan hun ondergoed lopen te trekken of te krabben, is het wellicht tijd om iets anders te proberen.

Ga voor kinderondergoed waar de wasinstructies in het kledingstuk zelf gedrukt staan, of knip desnoods de labeltjes eruit. Dit zorgt vaak alleen maar voor irritaties.

Voor jongens is het een kwestie van uitproberen of ze de voorkeur geven aan slips of boxershorts. Het is sowieso handig om van beide iets in de kast te hebben liggen. Let er wel op dat je bij boxershorts de juiste maat kiest, om te voorkomen dat ze omhoog gaan kruipen.

Voor meisjes is het ook een beetje experimenteren om erachter te komen welk type kinderondergoed het beste zit. Probeer slipjes, hipsters of boxers en kies bij voorkeur de variant met een gewone elastische tailleband. Kanten randjes gaan vaak snel irriteren.

Tot slot: zorg voor variatie. Je wilt zelf waarschijnlijk ook niet steeds hetzelfde ondergoed dragen en je kinderen zullen daar niet anders over denken. Koop verschillende merken, stijlen en kleuren of laat je kind ook eens zelf ondergoed uitkiezen, in hun favoriete kleur of met hun favoriete superheld erop bijvoorbeeld.
Je kind zal vanzelf wel laten merken welk kinderondergoed hij of zij het fijnste vindt!

De gehele collectie jongens en meisjes ondergoed is te vinden op de website van Zoemkids!

Geen opmerkingen: